Sport

Három magyar nyert eddig pénzt a Prágai Pókerfesztiválon

Rengeteg magyar zsugás tartózkodik éppen Prágában, közülük eddig hárman tudtak pénzt nyerni, Kövecses Árpád a WPT-n, míg Oláh Tamás és Szabó Zoltán az Eureka Prágán értek el fizetős helyezéseket.

Kéthetes pókerfesztivál folyik Prágában, amelynek keretében World Poker Tour, Eureka Poker Tour és European Poker Tour főversenyt is rendeznek. Eddig a WPT és Eureka kezdődött el, előbbin Kövecses Árpád ért pénzbe a magyar játékosok közül, utóbbin Oláh Tamás és Szabó Zoltán zártak pénznyereménnyel – írja a Poker.hu.

A múlt hét vasárnap rajtoló 3300 eurós World Poker Tour Prágával vette kezdetét a kéthetes Prágai Pókerfesztivál. A WPT torna selejtező napjain 567 játékos ült asztalokhoz, ahonnan öt magyar kártyás, Kamarás Péter, Kövecses Árpád, Szabó Zoltán, Nagygyörgy Tibor és Fekete András tudta magát átvergődni.

Sajnos a kiesés szakaszt jelentő második napon négyen is búcsúztak közülük, csak Kövecses jutott a harmadik napra, ahol már elérte a mezőny a fizetős helyeket. 72 főt díjaztak, Kövecses pedig a 65. pozíciót tudta megcsípni, így 6 515 dollár nyereménnyel zárta a WPT Prágát.

Szimultán rajtolt el az Eureka Poker Tour is Prágában, melyre számos magyar fizette ki az 1 100 eurós nevezési díjat, összesen pedig 650 játékost tett ki a mezőny. Itt sem dőzsölhettünk hazai továbbjutásokból, mindössze négyen abszolválták a selejtezőket.

Az Oláh Tamás, Szabó Zoltán, Bajka Máté és a Hefler István alkotta kvartettől reméltük a szép eredményeket, közülük végül csak Oláh és Szabó értek pénzbe, előbbi a 21., utóbbi a 24. helyen zárt, így mindketten azonos nyereménnyel, 4 100 euróval gazdagabban búcsúzhattak.

A mai napon veszi kezdetét az igazi attrakció, az évről-évre rengeteg zsugást vonzó EPT Prága, melyen remélhetőleg több babér terem majd a magyar kártyásaink számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik