mezei futó eb (mezei futó európa-bajnokság 2012, mezei futó eb, mezei futás)
Sport

Címvédés a mezeifutó-Európa-bajnokságon

A nőknél az ír Fionnuala Britton győzelmét hozta a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén megrendezett 19. mezeifutó Európa-bajnokság.

Másodikként a Helsinkiben idén 10 000 méteren Európa-bajnoki címet nyert portugál Dulce Félix ért célba, a harmadik helyen pedig a 2009-es mezeifutó Eb-n szintén bronzérmes holland Adrienne Herzog végzett.

A csapatversenyt is az írek nyerték, a franciák és a britek előtt. A két magyar induló közül Erdélyi Zsófia 40., Papp Krisztina pedig 43. lett.

A versenyzőknek 8,05 kilométert kellett teljesíteniük.

A férfiaknál az olasz Andrea Lalli nyerte a 9880 méteres egyéni versenyét. Az itáliai atléta ezzel sporttörténelmi tettet hajtott végre, ugyanis 2006-ban a juniorok, míg 2008-ban az U23-asok között nyert mezeifutó Eb-t, így ő az első futó a kontinensen, akinek sikerült a triplázás.

A második helyen a 2010-ben az U23-as kategóriában aranyérmes francia Hassan Chahdi futott be, a bronzérmet pedig az idei szabadtéri Európa-bajnokságon 10 000 méteren második, szintén olasz Daniele Meucci érdemelte ki.

A legjobb magyar versenyző Minczér Albert volt, aki a 29. helyen ért célba.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!