Sport

A legjobb klubcsapat: FTC-Rail Cargo Hungaria

Kategória: A legjobb klubcsapat: FTC-Rail Cargo Hungaria - női kézilabda.

A sportágban ritkaságszámba menően (legutóbb 1999-ben az Oslo tett így) a Ferencváros női kézilabdacsapata megvédte címét a Kupagyőztesek Európa Kupájában ebben az évben.

A döntőben a dán Viborg volt az ellenfele a mieinknek, és a hazai 31-30-as siker után idegenben is 31-30-ra győzött a magyar csapat, ezzel sorozatban második alkalommal lett első.

Elek Gábor együttese a bajnokságban a Győr mögött a második helyen végzett, de a döntőben nagyon közel állt ahhoz, hogy hosszú idő után megfossza a győrieket a bajnoki címtől. Ezzel együtt a Bajnokok Ligájában indulhatott az FTC Rail-Cargo Hungaria, és az első csoportkörből már tovább is jutott.

Kategória: A legjobb klubcsapat: FTC-Rail Cargo Hungaria

1950-ben alapították a Ferencváros kézilabda-szakosztályát.

11-szeres magyar bajnok, 12-szeres kupagyőztes.

3-szoros KEK-, 1-szeres EHF-kupa-győztes.

Jelenlegi vezetőedző: Elek Gábor (Elek Gyula, a korábbi KEK-győztes csapat legendás edzőjének és a korábbi játékos Rothermel Anna fia)

A KEK-győztes csapat névsora: Alena Abramovic, Pastrovics Melinda, Kovacsicz Mónika, Szucsánszki Zita, Szamoránsky Piroska, Zácsik Szandra, Szádvári Krisztina, Tomori Zsuzsanna, Deáki Dóra, Szarka Adriann, Cifra Anita, Dajka Bettina, Lukács Viktória, Such Nelli, Jelena Zivkovic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik