Sport

A legjobb csapat: a férfi kajak-négyes

Kategória: A legjobb csapat: a férfi kajak-négyes.

A magyar londoni olimpiai küldöttség egyik meglepetéseredménye volt a férfi kajak négyes olimpiai ezüstérme. Sokáig még az aranyéremre is volt esélye a Fábiánné Rozsnyói Katalin által irányított hajónak, de a második helyet is óriási eredménynek tartotta a szakvezetés.

A magyar egység a második előfutamban Csehország és Ausztrália előtt végzett az élen, a későbbi győztes ausztrálok ekkor még 5 másodperccel a magyar hajó mögött végeztek, de ennek semmi jelentősége nem volt.

A döntőben a magyar hajó ideje 2:55.699 lett, ez 0.614 másodperces hátrányt jelentett az aranyérmes hajó mögött, a harmadikak a csehek lettek.

Kategória: A legjobb csapat: a férfi kajak-négyes.

A négyes tagjai:

Kammerer Zoltán: 1978. március 10-én született Vácon. Háromszoros olimpiai bajnok (kétszer Sydney-ben, egyszer Athénban). Kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, a hajó rangidőse.

Kulifai Tamás: 1989. május 4-én született Budapesten, a hajó legfiatalabb tagja. Tóth Dáviddal K2-ben Szegeden világbajnok.

Tóth Dávid: 1985. február 21-én született Székesfehérváron. Kulifai Tamással világbajnok 2011-ben Szegeden, K-2-ben.

Pauman Dániel: 1986. augusztus 13-án született Vácon. Ifi világbajnok, U23-as Európa-bajnok.

A 2008-as olimpián az 5. lett a magyar egység, 2004-ben aranyérmes volt Kammerer Zoltánnal és a jelenlegi kapitánnyal, Storcz Botonddal a hajóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik