Sport

Vb-döntőbe jutott az U18-as pólóválogatott

Az ausztráliai világbajnokság elődöntőjében Horkai György csapata drámai csatában, 9-8-ra verte Szerbiát.

A vlv.hu tudósítása szerint a vb-n már eddig is remeklő magyar válogatott jól kezdett a szerbek ellen, sikerült elhúzni, elsősorban remek védekezésünknek köszönhetően, de a támadók is dicséretet érdemelnek.

A meccs felénél esett át a holtponton Horkai György csapata, a szerbek 4-4-nél támadhattak is a vezetés megszerzéséért. Ez nem következett be és innentől kezdve megint a magyarok irányították a játékot. Sikerült három góllal elhúzni és az a végkifejletben éppen elegendőnek bizonyult az egygólos előny megszerzéséhez és a fantasztikus győzelemhez.

Jól jellemzi a meccs képét, a mieink teljesítményét, hogy kétszer is sikerült kettős hátrányt kivédekeznünk, s a szerbek egyszer sem vezettek a találkozón!

“Jól játszottunk, az az igazság, hogy megérdemeltük a döntőt! Az első perctől kezdve mi vezettünk, volt, amikor már hárommal is. Izgalmasan alakult, volt elég sok érdekes kontrafault, meg kiállítás, ami mondjuk így: meglepett, de eszméletlenül jól védekeztünk emberhátrányban, úgyhogy le a kalappal a csapat előtt! Küzdöttek, mint az oroszlán és nagyon-nagyon jól játszottak. Nyugodtan mondhatom ez után a meccs után, hogy nem véletlenül jutottunk be a döntőbe” – nyilatkozta a vlv.hu oldalnak Horkai György szövetségi kapitány.

A döntőben a horvátokat egy góllal legyőző olaszok lesznek a mieink ellenfelei. A nőknél szintén vb-döntős a magyar válogatott, a lányok a görögök ellen mérkőznek!

Eredmény – U18-as vízilabda-világbajnokság:

Elődöntők:

Magyarország – Szerbia 9-8 (2-0, 2-3, 3-2, 2-3)
gólszerzők:
Sedlmayer, Jansik Sz., Német T. 2-2, Lőrincz, Berta, Manhercz

Horvátország – Olaszország 9-10 (2-4, 2-2, 2-3, 3-1)

A döntőben:

Magyarország – Olaszország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik