Sport

Újabb pofonba szaladt bele az Olaj

Az Adria Liga 12. fordulójában a Szolnok Horvátországban kapott ki, így az Olaj továbbra is az utolsó a tabellán.

Korábban úgy tűnt, nem jön össze a horvát túra a Szolnoknak, hiszen a csapat a Ferihegyi repülőtér irányító tornyában jelentkezett hiba miatt, pénteken nem tudott elutazni Zadarba. Szombaton reggel viszont útra kelt az Olaj, bár talán jobban jártak volna, ha később kell lejátszani a találkozót.

Ugyanis az edzőváltáson átesett gárdának esélye sem volt a Zadar ellen. Neno Ascericnek komollyan gatyába kell zárnia a Szolnokot, hogy visszataláljon tavalyi formájához a gárda hiszen a szombati meccsen sem jött össze nekik semmi: már az első negyedben komoly hátrányt szedett össze a magyar együttes.

Aztán a félidőre 48-26-os hazai vezetéssel vonultak a csapatok, majd a folytatásban hiába próbálkoztak a vendégek, nem tudták lefaragni ezt a tetemes hátrányt, a harmadik negyedben például csak 9 (!) pontig jutottak. Eközben a horvátok épp annyit adtak ki magukból, amennyi szükséges a sikerhez, és még úgy is simány nyertek 72-54-re, hogy a záró etapot 19-10-re elbukták.

Az eredmény azért is meglepő, mivel a Zadar eddig csak egy győzelemmel tudott többet nyűjteni idén az Adria Ligában a Szolnoknál, vagyis ugyanolyan gyenge formában voltak a horvátok a találkozó előtt. Ezzel az újabb kudarccal az Olaj továbbra is utolsó a tabellán.

Eredmény – Adria Liga, 12. forduló
Zadar – Szolnoki Olaj 72-54 (25-11, 23-15, 14-9, 10-19)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik