Sport

Újabb négy évig Tóth László marad a főkincstárnok

Újabb négy évre Tóth Lászlót, a Magyar Judo Szövetség elnökét választották meg az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU) főkincstárnokának a szervezet 64., Budapesten megtartott kongresszusán.

Ezt Szergej Szolovejcsik jelentette be, aki szintén további négy évig töltheti be az EJU elnöki pozícióját. Az orosz sportdiplomata a szombat esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a londoni olimpián az európai versenyzők összesen 29 érmet nyertek, s ezzel az öreg kontinens lett a legeredményesebb az öt földrész közül.

Ennek tiszteletére az EJU Budapesten elismerést nyújtott át azoknak az európai cselgáncsozóknak, akik dobogóra állhattak nyáron a londoni játékokon. A kitüntetett sportolók között volt három olimpiai bajnok, a görög Iliasz Iliadisz, a román Alina Dumitru és az orosz Tagir Hajbulajev, magyar részről pedig a brit fővárosban ezüstöt nyert Ungvári Miklós és a bronzérmes Csernoviczki Éva.

“London volt az első alkalom, ahol az európai versenyezők közös felkészülés után vettek részt az olimpián” – hangsúlyozta Szolovejcsik, aki szerint a brit fővárosban elért eredmény a jövőben is megismételhető, sőt, akár túl is szárnyalható.

Tóth László, a hazai szövetség első embere emlékeztetett arra, hogy 2013 fontos év lesz a magyar dzsúdó életében, hiszen április 24. és 28. között Budapest rendezheti meg a sportág egyéni és csapat Európa-bajnokságát.

A jövőbeni terveivel kapcsolatban Csernoviczki Éva elmondta, hogy a hazai közönség előtt szeretné még fényesebbé tenni eddig csak ezüstökből és bronzokból álló éremkollekcióját. 

Ungvári Miklós egy kérdésre válaszolva cáfolta, hogy súlyproblémái lennének, s bejelentette, hogy jövő hétvégén az oroszországi Tyumenyben indul a Hero Challenge elnevezésű viadalon, ahová a világ legjobb nyolc, 66-71 kilós versenyzője kapott meghívást. Hozzátette: még nem dőlt el, hogy a 2013-as budapesti Eb-n a 66 vagy a 73 kilogrammos kategóriában áll rajthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik