Sport

Felszámolják, így kizárhatják a kecskeméti kézilabdaklubot

Vége lehet a kecskeméti férfikézilabdának, ugyanis a már régóta anyagi nehézségekkel küzdő, jogi eljárásokkal terhelt Kecskeméti KSE ellen elrendelték a felszámolást.

A hivatalosan Kecskeméti KSE Sportegyesületeket Működtető Korlátolt Felelősségű Társaság által működtetett NB I.-es csapat egy ideje már csak ifistákkal áll ki a bajnokságban, az is csoda lenne, ha végig tudná játszani a szezont.

Legutóbb 50-18-ra kapott ki a csapat a Pick Szegedtől. Fontos a csapatot működtető vállalkozás pontos elnevezése, ugyanis nem is olyan régen ehhez az önkormányzati tulajdonú céghez még két élvonalbeli együttes, a férfikosárlabda-csapat, valamint a férfiröplabda-csapat is tartozott.

Csakhogy pár hónappal ezelőtt súlyos hiányosságokra, valamint több tízmilliós, teljesítés nélküli számlázásokra derült fény, így a város önkormányzata felülvizsgálta a csapatsportok támogatását. A polgármester akkor kijelentette, a támogatásoknak vége, ha valaki akar valamit, keresse meg őt.

Nos, a nyáron a kosárlabdázók bejelentették a kft.-ből történő kiszerveződésüket, és KTE Duna Aszfalt néven azóta is az NB I. B csoportjában szerepelnek (sok-sok év után mondott búcsút az első osztálynak a kecskeméti férfikosárlabda). A röplabdázók is külön klubban “élnek”, ők Kádár KRC néven vezetik az NB I.-et, 100 százalékos teljesítménnyel.

A felelőtlen gazdálkodásnak tehát a csődhelyzetbe jutott Kecskeméti KSE Kft.-ben maradó kézilabda látja a kárát. A cég ellen már áprilisban felszámolási eljárást kezdeményeztek, most pedig a Bács-Kiskun Megyei Bíróság megindítja a felszámolást.

Ez pedig azt jelenti a Magyar Kézilabda Szövetség szabályzata alapján, hogy a csapatot kizárják a bajnokságból.

Este aztán kifejezetten helyt állt a csapat a Tatabánya ellen, Haraszti gólt szerzett.

Eredmény – férfikézilabda-bajnokság:
Kecskeméti KSE – Tatabánya-Grundfos 24-41
Vác – MKB Veszprém 22-37

Ajánlott videó

Olvasói sztorik