Sport

Egy súlycsoport szállítja a meglepetéseket

Összességben a pénteki elődöntőkben is papírforma-eredmények születtek a debreceni felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságon, melynek harmadik napján ismét csak a londoni olimpia után visszavonult Káté Gyula súlycsoportjában, 64 kg-ban született igazán meglepő eredmény.

Kovács László szövetségi kapitány elmondta, hogy az első helyen rangsorolt Nyéki István csütörtöki búcsúja után pénteken a kategória másik nagy favoritja, Görbics Gábor búcsúzott. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy a szorító mellől nem tűnt egyértelműnek a Hranek BC bokszolójának Bangó Eduárdtól elszenvedett 10-9-es veresége.

A jelenlegi magyar amatőr boksz legjobbjainak számító versenyzők nem hibáztak ezúttal sem. A 2010-es Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg) ellenfele, Zámbó Dániel a harmadik menetben feladta a küzdelmet, míg a londoni olimpián ötödik Harcsa Zoltán (75 kg) nagyon sima, 17-3-as sikert aratott Tóth József felett, a tavalyi világbajnoki negyeddöntős Varga Miklós (60 kg) pedig szintén fölényesen verte (17-9) Török Jánost.

A favoritok közül a legjobban a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Darmos József izzadt meg. Kovács László elmondása szerint a győri színekben versenyző nehézsúlyú az első két menetben imponálóan öklözött Kulacsik Mirkó ellen, de a harmadik szakaszra elfáradt, így lett a vége viszonylag szoros, 15-11-es győzelem.

A döntőkre szombaton 11 órától kerül sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik