Sport

Böhn megérezte a győzelmet

karl-erik böhn (karl-erik böhn, )
karl-erik böhn (karl-erik böhn, )

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya külön kiemelte Tomori Zsuzsannát a pénteki győzelem után.

Amint arról pénteken mi is írtunk, a magyar női kézilabda-válogatott számára tökéletesen alakult a játéknap: mi legyőztük az olimpiai és világbajnoki harmadik spanyolokat, Németország pedig felülmúlta este Horvátországot, ezzel eldőlt, hogy a mi lányaink a megszerezhető maximális, azaz négy pontot visznek tovább a középdöntőbe.

A  magyar válogatott a folytatásban először vasárnap a D csoportban első montenegróiakkal találkozik, majd kedden a románokkal, csütörtökön pedig az oroszokkal játszik.

Görbiczék öröme (Fotó: MTI/Illyés Ferenc)

“Egész nap éreztem a lányokon, hogy nyerni fognak – kezdte értékelését Karl Erik Böhn, a szövetségi kapitány. – Tudták, hogy van tétje a mérkőzésnek, mégis könnyedén játszottak, és végig kézben tartották az irányítást. Megvolt az önbizalmuk, a támadókedvük. Tudtuk, hogy az olimpiai és vb-bronzérmes spanyolok védelme nem a legerősebb, ezért próbáltuk meg a gyors támadásvezetéseket. Most ugyan több gólt kaptuk, mint korábban, mégis sikerült nyerni, mert elől többen remekeltek. Jellemző, hogy a tizenkét gólos Tomorit megdicsértem, milyen fantasztikus volt, ő meg azt válaszolta: csak átlagosan játszott.”

“Nagy élmény volt játszani, a jó kezdés révén kellő önbizalmat szereztünk – mondta Rédei-Soós Viktória. – A spanyolok falát könnyebb volt áttörni, mint a németeket, és most ez elég volt a győzelemhez.”

“Az első két mérkőzésünkön rosszul kezdtünk, megbeszéltük, hogy most nem lehet így – nyilatkozott Szamoránsky Piroska. – Ez tulajdonképpen meghatározta az egész mérkőzést, végig mi irányítottunk. A németek elleni, középdöntőt érő sikerrel megkönnyebbültünk, és bátran játszhattunk.”

“Nagyon jó érzés volt nyerni az olimpiai és vb-bronzérmes ellen – összegzett Herr Orsolya. – Mindenki élvezet a játékot, szerettük volna megmutatni, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni. Nagyon együtt volt most a csapat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik