Sport

Lendületben maradnának a kézis lányok

gorbicz-anita(960x640).jpg (ingyenes, görbicz anita, )
gorbicz-anita(960x640).jpg (ingyenes, görbicz anita, )

A magyar női kézilabda-válogatott péntek este Spanyolországgal találkozik a szerbiai Európa-bajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén.

Csapatunk nyugodtan várhatja a találkozót, hiszen a keddi hrovátok elleni fiaskó után szerda este sorsdöntő meccsen – ötlos hátrányból felállva – Görbiczék legyőzték Németországot, így bebiztosították a középdöntős szereplést.

A találkozót után Karl Erik Böhn szövetségi kapitány is megnyugodhatott, hiszen úgy érezte, ha nem jut be a legjobb 12 közé a magyar válogatott, menesztik posztjáról.

A spanyolok egyébként két győzelemmel vezetik a csoportot, hiszen a horvátokat és a németeket is legyőzték. Persze nem mindegy, hogy ki hanyaddikként jut tovább, hiszen az eredmények után pontokat visznek magukkal a csapatok a középdöntőbe, így a magyar válogatott – attól függően mit játszik szerda este, és hanyadik helyen végez – négy, de akár nulla ponttal is megkezdheti a következő kört. Négyet vinnénk abban az esetben ha megverjük a spanyolokat, a németek pedig nyernek, vagyis ha az első helyen végzünk.

Jóval bonyulultabb a számítás ha nem nyerünk, hiszen így három vagy kétpont állhat majd a nevünk mellett, de az is előfordulhat, hogy egyetlen egy pontot sem viszünk magunkkal. Ez csak akkor fordulhat elő, ha kikapunk szerda este, a németek pedig nem nyernek a horvátok ellen.

Csapatunk egyébként már délelőtt megkezdte a felkészülést a 18:15 órakor kezdődő mérkőzésre. Mivel Újvidéken remek idő van, ezért a lányok frissítő sétát terveztek be délutánra, fél háromkor megebédelnek, majd fél ötkor már a csarnok felé veszik az irányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik