Sport

Két magyar kvóta búvárúszásban

székely lilla (székely lilla, )
székely lilla (székely lilla, )

Kvótát szerzett 2013-as Világjátékokra uszonyos és búvárúszásban Székely Lilla, valamint a 4x100-as váltó.

Székely Lilla a harmadik nem olimpiai sportágak világversenyére készülhet. A magyar uszonyos és búvárúszó klasszis az augusztusi lignanói Európa-bajnokságon két aranyérmet és két bronzérmet szerzett, és többek között egy Európa-csúcsot is úszott. Az Eb-s eredményei alapján Székely két számban is (100 méteres felszíni és 50 méteres búvár) kvalifikálta magát egyéniben a kolumbiai Caliban megrendezendő Világjátékokra.

“Abban bízom, hogy a 2012-es lendület kitart jövőre is. Idén csaknem minden bejött, és nagyon örülök annak, hogy harmadszor képviselhetem a Világjátékokon a magyar színeket” – mondta Székely, aki ráadásul a női váltóban is érdekelt lesz, mivel Debreczeni Hajnalkával, Károlyi Csillával és Senánszky Petrával a 4×100-as csapatot is kvótához kijuttatta.

A Világjátékokat az olimpiákhoz hasonlóan négyévente rendezik meg. A nem olimpiai sportágak világversenyén az eddigi kvóták alapján ritmikus gimnasztikában, uszonyos és búvárúszásban, maratoni kajak-kenuban és erőemelésben lesz magyar sportoló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik