Sport

Hatmilliárdból épül meg az „új Hungaroring”

hungaroring (magyar nagydíj, )
hungaroring (magyar nagydíj, )

Gyorsasági autópályát épít a Hell Energy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón lévő gyára közelében. A hatmilliárd forintos beruházás, a nemzetközi színvonalú Hell Ring a térség legnagyobb turisztikai attrakciója lesz.

A Hell Energy energiaital-gyártó cég újabb nagyszabású beruházást tervez a borsodi térségben, a 6 milliárd összértékű projekt keretében egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas autó- és motorsportkomplexum épül majd meg a Miskolchoz közeli Szikszón. A 2,6 kilométer hosszú aszfaltos versenypálya a mogyoródi Hungaroringhez hasonlítható – olvasható a cég közleményében.

A tervek szerint 2014 tavaszára épül meg a pályához tartozó épület, egy fedett és szabadtéri gokartpálya, hotel és étterem, valamint több ezer négyzetméteres játszóparkot is létrehoznak a komplexum területén.

A pálya úgy épül meg, hogy egy későbbi időpontban akár négy kilométernyire is meghosszabbíthatják az aszfaltcsíkot, így a Hell Ring akár Forma-1-es, illetve Moto GP-versenyek megrendezésére is alkalmassá tehető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik