Sport

Elverte az eső a Vidi meccsét

A Videoton FC utolsó Európa-liga mérkőzését nem tudták megrendezni Lisszabonban, ugyanis özönvízszerű eső áztatta egész nap a várost.

Bár van/volt esélye még matematikailag a fehérvári együttesnek a Sportling CP elleni utolsó Európa-liga mérkőzésen nem tudtak a csapatok pályára lépni a José Alvalade Stadionban, mivel játékra alkalmatlan a gyepszőnyeg, a labda a legnagyobb jóindulatra sem pattant, hanem megfeneklett a sárban. Annak ellenére, hogy a portugál gárdát segítő pályamunkások mindent megtettek, és rengeteg ember dolgozott azért, hogy a mérkőzést minél jobb talajú pályán lehessen lejátszani, de az eső folyamatosan ömlött, így egy nappal később, pénteken 21.05-re tette át az UEFA delegátusa a találkozó kezdési időpontját.

Ezek után persze kérdéses, hogy a másik pályán, Genkben a KRC Genk milyen eredményt ér el az FC Basel ellen, mivel ez nagyban befolyásolhatja a pénteki mérkőzés tétjét. Amennyiben a svájciak pontot szereznek, akkor gyakorlatilag csak játszani fognak egyet a csapatok…

A portugálok amúgy a megadott összeállításukban erősen tartalékosak, talán nem véletlenül, mivel vasárnap városi rangadót játszanak az ősi rivális Benficával.

A Videoton összeállítása a következő lett volna: Tujvel – Brachi, P. Vinícius, Caneira, Szolnoki – Renato Neto, Tóth B. – Walter, Sándor Gy., F. Oliveira – Nikolics N.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik