Sport

Böhnt megmentették a kirúgástól

Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy érzi, hogy ha csapata szerdán kikapott volna a németektől, és így már a csoportkörben elvérzik a szerbiai Európa-bajnokságon, minden bizonnyal felállították volna a kispadról.

Mint ahogy azt megírtuk, a magyar válogatott remek hajrával legyőzte Németország legjobbjait az Eb-n, így Görbiczék bebiztosíttták a továbbjutást a csoportból, hiszen a kvartett első három helyezettje jut be a középdöntőbe, és ha a németek az utolsó meccsükön pontszámban be is érnek minket, az egymás elleni eredmény a magyar válogatottnak kedvez.

Éppen ezért megmenekül a csapat egy kudarctól, hiszen a kiesés mindenképp annak számított volna. Karl Erik Böhn szövetségi kapitány épp ezért megkönnyebbült a siker után.

“Azzal a céllal jöttünk ki az Eb-re, hogy a hat közé szeretnénk jutni, és ha már a 12 közé sem kerültünk volna, akkor logikus lépés a kapitány felállítása. De ez már a múlt, a csapat szerdán úgy játszott a németek ellen, leszámítva az első negyedórát, hogy rászolgált a győzelemre, és a középdöntőre. A védelem összeállt, különösen a második félidőben szinte tökéletes volt” – mondta Böhn.

A szövetségi kapitány kitért a további programra is, hiszen a válogatott legközelebb pénteken lép majd pályára a spanyolok ellen.

“Csütörtökön a kulcsjátékosok pihennek, regenerálódnak, akik pedig eddig kevesebb lehetőséget kaptak, speciális edzésen vesznek részt. Természetesen készülünk a spanyolok ellen, jó játékkal ellenük is van esélyünk. Már többször hangsúlyoztam: olyan csapatom van, amely bárkit képes legyőzni”– tette hozzá a norvég szakvezető.

A német-horvát derbi vesztese viszont búcsúzik a tornától (a döntetlen a horvátoknak kedvezne). A magyarok szempontjából nem mindegy, hogy a horvátok elleni vereséget vagy a németek elleni diadalt viszik tovább magukkal.

A másik ágon, Versecen az olimpiai ezüstérmes Montenegró, valamint Románia már továbbjutott, míg az oroszok és az izlandiak pénteken ki-ki meccset vívnak.

Az újvidéki és a verseci csoportban is péntek este dől el a végleges sorrend, így az, hogy a magyarok a középdöntőben milyen sorrendben kapják az ellenfeleket, csak akkor derül ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik