Sport

A címvédő már a középdöntőben

Heidi Löke (heidi löke, )
Heidi Löke (heidi löke, )

A címvédő norvég válogatott legyőzte a cseh csapatot a szerbiai női kézilabda Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján, ezzel bejutott a középdöntőbe.

Az A csoportban már el is dőlt, hogy mely együttesek folytathatják szereplésüket, a norvégok mellett a csehek és a házigazda szerbek léptek tovább.

A címvédő egyébként majdnem megégette magát csütörtök este a csehek ellen, ugyanis a félidőben még kettővel égtek az északi hölgyek, ám végül 21-19-re nyerni tudtak. Ezzel a sikerrel eddig hibátlanok a kontinensviadalon, elsőre ugyanis a házigazda Szerbiát sikerült lenyomniuk. Az a találkozó azonban a szerb kapitány sportszerűtlen cselekedete miatt marad emlékezetes.

A B jelű négyesben ugyanakkor egy továbbjutó hely még kérdéses: a most élen álló svédek és a harmadik franciák mellett az utolsó fordulóban éppen egymással találkozó dán és a macedón válogatott küzd a középdöntőbe kerülésért.

Eredmények – Női Eb (Szerbia), 2. forduló

A csoport (Belgrád):

Norvégia-Csehország 21-19 (10-12)
Szerbia-Ukrajna 25-23 (14-10)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Norvégia 4 pont, 2. (és továbbjutott) Csehország 2 (44-43), 3. (és továbbjutott) Szerbia 2 (51-51), 4. Ukrajna 0

B csoport (Nis):

Dánia-Franciaország 28-27 (15-12)
Svédország-Macedónia 26-15 (11-8)

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Svédország 4 pont, 2. Dánia 2 pont, 3. (és továbbjutott) Franciaország 2 pont, 4. Macedónia 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik