Sport

2012-ben kapitány nélkül marad a hokiválogatott

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) csütörtöki ülésén a szervezet senkit nem nevezett ki kapitánynak.

Az öltözőfolyosókon már korábban elterjedt a pletyka, hogy az MJSZ-nek 4-5 jelöltje van a posztra, azonban ezeket még nem hozták nyilvánosságra, csak találgatni lehet. Kovács Csaba, a szövetség szakmai alelnöke a jegkorongblog.hu-nak csütörtökön elárulta: a szervezet körültekintően szeretné megválasztani a kapitányt, így még nem született döntés. Ennek értelmében 2012-ben már nem lesz szövetségi kapitánya a jégkorong-válogatottnak.

A következő ülést január 10-én tartja az MJSZ, Kovács szavai alapján akkor már várható fejlemény az ügyben. Az idő egyébként nem sürgeti a szövetséget, ugyanis a legkorábban csak februárban, az olimpiai selejtezőnek szánt időszakban játszhatna felkészülési mérkőzést a csapat.

A szövetségi kapitányi poszt azt követően üresedett meg, hogy a Sapa Fehérvár AV19-et követően az MJSZ is szakított Kevin Primeau-vel. Az ő helyét ideiglenesen Diego Scandella vette át, aki egy sikertelen olimpiai előselejtező tornával mutatkozott be. Ő amúgy esélyes a kapitányi posztra, de ha mégsem ő lenne a szövetségi edző, akkor is a stáb tagja marad, mivel nemrégiben hosszabbított szerződést a szövetséggel.

A magyar hokiválogatott tétmérkőzést legközelebb 2013 áprilisában, a hazai rendezésű divízió I-es világbajnokságon játszik. Nagy-Britannia, Japán, Dél-Korea, Olaszország és Kazahsztán lesz a mieink ellenfele a feljutásért folytatott küzdelemben, a bivalyerős hatos első két helyének valamelyikén kellene ahhoz végezni, hogy ismét az A csoportba jusson nemzeti csapatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik