Sport

Világrekord-kísérlet lesz a Nyugati pályaudvaron

traxx mozdony (mozdony, villanymozdony)
traxx mozdony (mozdony, villanymozdony)

Sinka Zsolt szombaton 13 órától megpróbál elhúzni egy 100 tonnás vonatot.

Az OXXO Energy Drink világrekordere újabb látványos produkcióra készül, ez lehet a huszonkilencedik magyar és a tizedik világrekordja.

A főpróbán már túlvan Sinka Zsolt, a 90 tonnás Traxx villanymozdonyt még a fogaival is megmozdította, és húzta métereken át, így hatalmas izgalommal várja a szombatot, ahol a mozdonyhoz több vagon is hozzá lesz csatolva.

„Mindenképp látványos rekordot szerettem volna a 10. világrekordom számára – mondja az „erőember”. – A vonat erre tökéletesen megfelel, hiszen mind tömegében, mind pedig megjelenésében tiszteletet ébreszt, és sugárzik belőle az erő. A mozdony tömör vas, 90 tonna, a mögé csatolt vagonokkal pedig bőven 100 tonna felett lesz.”

A magyar sportember szeretne kilépni a nemzetközi porondra, és megmutatni egész Európának, mire is képes.

„A 2013-as év a nemzetközi szereplésekről fog szólni – mondta el Sinka. – Márciusban két Boeinget, nyáron a Balaton egyik legnagyobb hajóját, a Szent Miklóst, majd ősszel a 48 ezer tonnás dover–calais-i kompot próbálom meg elhúzni. Mindenhol nagy az érdeklődés ezekre a produkciókra, és itt az ideje, hogy megmutassuk hazánkon kívül is, mire vagyunk képesek.”

Az első produkció tehát most szombaton, december 8-án 13 órakor a Nyugati pályaudvaron látható, a 10-es vágányon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik