Sport

Bocsánatot kért öngyilkossága előtt az amerikaifocista

jovan belcher (jovan belcher, )
jovan belcher (jovan belcher, )

Jovan Belcher, aki szombaton előbb lelőtte barátnőjét, majd saját magával is végzett, egy három hónapos csecsemőt hagyott árván. A babáról azonban a liga gondoskodik ezentúl.

A Kansas City Chiefs védője hétvégén lelőtte Kassandra Perkinst, majd autóba ült, elhajtott a Chiefs edzőközpontjába, és edzője, Romeo Crennel szeme láttára saját magával is végzett. Mint azt a Sport24 is megírta, a párnak volt egy három hónapis kislánya, aki így minden bizonnyal a nagyszülőkhöz kerül majd.

Belcher édesanyja a mészárlás napjáról elmondta, ott volt a házban, ahol a tragédia történt. Állítása szerint az amerikaifocista miután lelőtte barátnőjét a fürdőszobában, megcsókolta a homlokát, és bocsánatot kért tőle. Belcher ezek után édesanyjától is bocsánatot kért tettéért, a három hónapos kislányt is megpuszilta, majd elhagyta otthonát.

Az amerikaifutball-liga az eset kapcsán közölte, a csecsemőt pénzzel támogatják majd. Ugyanis a kollektív szerződés – mely a liga működését biztosítja – alapján Belcher lánya a védő halála után a következő juttatásokban részesül.

A következő négy évben Zoe és a gyámja 9 ezer dollárt kap havonta, vagy 108 ezret évente. További amíg be nem tölti a 18. életévét – vagy abban az esetben, ha főiskolás lesz a 23-at -, minden évben 52 ezer dollárral segíti az NFL.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik