Sport

Olasz játékos győzelme Marokkóban

Giacomo Fundaro győzelmével zárult a World Poker Tour Marokkó főversenye, az olasz zsugás 168 ezer dollárt vághatott zsebre.

Izgalmas finálét követően olasz kézbe került a WPT Mazagan marokkói főverseny bajnoki címe, Giacomo Fundaro 168 ezer dollárt kaszált győzelmével – írja a Poker.hu.

Összesen 146 játékos nevezett a World Poker Tour Marokkó 3950 + 370 dolláros főversenyére, amelynek a nyereményalapja így 577 ezer dollárra nőtt, amelyből mindössze 18 zsugás került díjazásra.

A selejtező napokon egy fiatal francia kártyás dominált, Clement Beauvois végül bejutott a hatfős fináléba is, amit a második helyről kezdhetett meg. Előtte a belga profi, Davidi Kitai állt, a WSOP-, EPT- és WPT-bajnok játékos várhatta chipleaderként a döntőt, amelyen mindenki az ő könnyed győzelmét várta.

A kártya azonban máshogy gondolta, Kitai hamar elvesztette vezető pozícióját, sőt némi meglepetésre még dobogóra sem állhatott fel, mint ahogy lemaradt az érmes helyezésekről Beauvois is. Előbbi a negyedik, míg utóbbi az ötödik pozíciót csípte meg.

A bronzérem Jeremy Nock nyakába hullott, a döntő párbajt pedig két viszonylag ismeretlen zsugás vívhatta. Az olasz Giacomo Fundaro kezdhetett előnyből, a francia Frederic Brunet azonban nem volt sokkal lemaradva tőle.

Fordítania azonban mégsem sikerült, az utolsó partiban Brunet Q-9 lapokkal adta meg Fundaro agresszív A-3 kombinációra elkövetett allinjét, és az A-5-4-7-7 közös boardnak köszönhetően az olasz kártyás nyerte meg a versenyt.

Fundaro 168 207 dollárt vehetett át a kasszánál, míg Brunet 99 082 dollárt kapott, így élete legjobb eredményét elérve maradt le a bajnoki címről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik