Sport

Váltás a sportlövő szövetség élén

Nagy Györgyöt választották meg a Magyar Sportlövő Szövetség elnökének a szervezet hétfői tisztújító közgyűlésén.

A posztért rajta kívül az eddigi elnök Krzyzewsky Miklós indult, s kettejük küzdelmét a 87 voksot kapó Nagy György nyerte Krzyzewskyvel szemben, akire 64-en szavaztak.

Az elnöki megbízatás négy évre szól. Krzyzewsky Miklós 1999-től irányította a szövetséget, így 13 esztendő után távozott a posztról.

Krzyzewsky Miklós 1999-től irányította a szövetséget, így 13 esztendő után távozott a posztról.

“Tudom, hogy 2013-tól nagy pénz áramlik a sportágba, mégsem elég csak az államra támaszkodni, kellenek a szponzori pénzek, és számítok az oszág 3800 igazolt versenyzőjére is, akik munkájukkal segíteni tudnak a sportágnak” – mondta a lövészetet évek óta segítő, korábban hosszú évekig alelnök Nagy György, aki hangsúlyozta, hogy mindig is jó viszonyban volt a távozó elnökkel, akinek megköszönte eddigi munkáját.

Krzyzewsky Miklós gratulált utódjának, kiemelve, hogy jó kezekbe került a magyar sportlövészet.

“Tizenhárom éven keresztül kínlódtunk, túléltünk úgy, hogy eredmények is voltak, és sajnálom, hogy most, amikor több állami pénz folyik majd a sportágba, már nem én vezethetem a szövetséget” – nyilatkozta a volt elnök a Kossuth Rádiónak.

b olimpiai bajnok, valamint a szintén ötkarikás aranyérmes Hammerl László, valamint Boros György alelnök lett a választásokat követően.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik