Sport

Magyar csoda Kanadában

Miklos-Edit(960x640)(1).jpg (miklós edit, )
Miklos-Edit(960x640)(1).jpg (miklós edit, )

Kétség kívül a hétvége egyik legnagyobb magyar sportsikerea kanadai Lake Louise-ban volt, ahol Miklós Edit alpesi síző kétszer is pontszerző helyen zárt a lesikló világkupán.

Magyar versenyzőnek pontot, pontokat szerezni lesikló világkupa versenyen olyan, mint anno a jamaikai bobcsapatnak lecsúszni a félcsőben…

Csak egy pont, de sokan gratuláltak nekünk a pénteki 30. helyezést követően. Meglepett, hogy ennyire követnek, figyelnek. A második napon újabb lesikló futam várt rám. Az első 20 versenyző elfogadható időjárási viszonyokban futhatott, aztán valamivel előttem elkezdett havazni. Have fun! – gondoltam. És élveztem is! Most a fenti részen nagyobb volt a hátrányom, de a technikás szakaszon eredményesebb voltam, így lendülettel tudtam rámenni a lapos részre, ezért sikerült 9. részidőt mennem a meredek után. Mikor megláttam a 2.70 hátrányomat és a 25. helyezést, megnyugodtam. Tudtam, hogy javítottam 1 másodpercet a péntekihez képest. Végül sikerült a 26. helyen maradnom! Boldogok voltunk edzőmmel, Stark Marcival!” – nyilatkozta Miklós Edit, a versenyt követően. 26. helyezéséért 5 világkupa pontot kapott, így összesen hat pontjával 30. helyen áll a szakági világkupában.

Edit még csak 24 éves, s hosszú évek óta ez az első szezonja, amikor viszonylagos nyugalomban készülhetett. Sikere értékét növeli, hogy körülményei nevetségesen mostohák a nagy klasszisokhoz képest. Egyszemélyes a teamje, edzője Stark Márton látja el az összes teendőt, amit a svájciaknál, osztrákoknál 10-15 fős személyzet menedzsel. Az esélyegyenlőség megteremtéséhez elsősorban és leginkább a források hiányoznak. Talán Edit most elért eredményei visszavonhatatlanul megváltoztatják a magyar sísport mostoha helyzetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik