Sport

Sokkolta a sportvilágot az amerikaifocista tragédiája

Jovan Belcher, az NFL-ben szereplő Kansas City Chiefs védője szombaton előbb barátnőjét lőtte le, majd magával is végzett.

Mint azt megírtuk, a linebacker agyonlőtte párját, Kasandra Perkinst, majd a csapat központjában, a vezetőedző előtt végzett önmagával is. Belcheréknek volt egy három hónapos kislányuk, aki így a nagyszüleihez kerül.

Az eset kapcsán megszólalt Belcher ügynöke, Joe Linta is, aki egyszerűen nem hiszi el, hogy ez történt.

“Jovan egy boldog, büszke apa volt. A kisbabájukról számos fényképet feltöltött a Facebookra. Ez megdöbbentő. Valami őrületes bajnak kellett történnie, hogy ezt tegye, de ezt már sosem tudjuk meg” – mondta Linta. “A holtszezonban eljött a fiatal gyerekekkel foglalkozó klinikámra, és önkénteskedett. Ő egy önzetlen, szorgalmas, lelkes kölyök volt. Gondoskodóan vigyázott azokkal a hátrányos helyzetű gyermekekkel, akik a bekerültek a klinikára.”

Szombaton még kérdéses volt, hogy a Chiefs a a tragédia miatt pályára lép-e vasárnap este a Carolina Panthers ellen, ám a csapat úgy határozott, megívják a maguk harcát.

“Egyeztettünk a liga vezetésével, Romeo Crennel vezetőedzővel és a Chiefs csapatkapitányaival. Arra jutottunk, hogy játszani fogunk a Panthers ellen” – olvasható a klub közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik