Sport

Heidum lemaradt az A döntőről

jégkorcsolya (jégkorcsolya, )
jégkorcsolya (jégkorcsolya, )

A B döntőben harmadik lett, így összesítésben a kilencedik helyen végzett Heidum Bernadett a második 1500 méteres versenyben a rövidpályás gyorskorcsolyázók nagojai Világkupa-fordulóján.

Heidum Bernadett vasárnap a selejtezőfutamából a második helyen jutott tovább a Japánban zajló Világkupán, az elődöntőben azonban a csoportjában csak negyedik lett, így a B döntőbe került.

A hatos rajthelyről induló magyar sportolónő végül 2:32.143 alatt teljesítette az 1500-as távot, ezzel a B döntő harmadik helyén zárt, ami az összesített kilencedik helyet jelenti. Heidum egy nappal korábban, szombaton, negyedikként zárt ugyanezen táv első versenyében.

A Heidum, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású női váltót 3000 méteren a a B döntőben mindhárom ellenfele megelőzte vasárnap, ez a végső sorrendben nyolcadik helyet jelentett. A mieink 4:16.516 alatt tudták le a távot, ez majdnem hat tizeddel rosszabb, mint az utolsó előtti holland váltó eredménye. A szám A döntőjének győztese, Kína 4:11.843-al végzett.

Heidum mellett szombaton volt még egy magyar A döntős: Knoch Viktor 1000 méteren negyedik lett.

A Vk-sorozat a jövő héten Sanghajban folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik