Sport

Boros Mátyás nyerte a magyar pókerbajnokságot

Véget ért a Belvárosi Poker Open, melyen Boros Mátyás szerezte meg a 8.6 millió forintot érő győzelmet, és lett ő az idei magyar pókerbajnok.

Izgalmas finálé elébe nézett a BPO, azaz a Belvárosi Poker Open fináléjába jutó tíz zsugás, akik közül Őry Béla kezdhetett a legtöbb zsetonnal, viszont nem ő, hanem Boros Mátyás szerezte meg a bajnoki címet és a velejáró 8.6 millió forintot – írja a Poker.hu.

Tíz játékos küzdelméről szólt a szombat este a Tropicana Casinoban, amely helyszínül szolgált a magyar pókerbajnokság, azaz a Belvárosi Poker Open döntő asztalának.

A chipleader Őry Béla volt, aki az elődöntő utolsó partijában hatalmas allint nyert Kamarás Péter ellen, és több mint egymillió zsetonra tornázta fel stackjét.

Az első kieső a kevés zsetonos Rokosnyi Ádám volt, majd őt követte Mikulás István és Kamarás is, akinek szintén nem sikerült dupláznia.

A hetedik helyen az asztal mókamestere, Móger György távozott, ellenfele, a későbbi bajnok Boros Mátyás dámáival nem bírt el, míg a hatodik helyre mindenki Laci papája, azaz Bézsenyi László ért oda.

Az ötödik pozíciót Nagy Péter kaparintotta meg, aki az első Tropicana Póker Kupán is döntős volt, igaz ott eggyel jobb pozícióban végzett. Némi meglepetésre Nagyot követte Őry, aki teljesen elszórta zsetonjait, és már nem is bírt felkapaszkodni újra.

Három főnél egy igazi csata kezdődött, Somodi Balázs, azaz Mogyi próbálta diktálni a tempót, de ellenfelei jól védekeztek, és végül kiejtették a fiatal agresszív zsugást, aki a harmadik helyen így is 3.4 millió forinttal gazdagabban távozhatott.

A párbajt Fekete Attila, azaz Swarzi és Boros játszhatták. A Heads Up valójában már csak formalitás volt, ugyanis Boros tízszeres előnnyel rendelkezett, amit nem is sikerült ledolgozni Feketének.

Az utolsó partiban K-2 lapokkal próbált meg életben maradni, Boros A-5-el játszott, és a 5-9-3-T-Q közös lapoknak köszönhetően behúzta nem csak a handet, de megnyerte az egész BPO-t is, amivel ő lett az idei magyar pókerbajnok. A nívós elismerés mellé 8.6 millió forint is párosult, míg Fekete öt és fél millióval vigasztalódhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik