Sport

Fontos meccset nyert meg a Pick Szeged

Jonas Erik Larholm (jonas erik larholm, )
Jonas Erik Larholm (jonas erik larholm, )

A Pick Szeged férfi-kézilabdacsapata hazai pályán 26-24-re nyert a CO Zagreb ellen a Bajnokok Ligája D csoportjában.

A két csapat még a nyitókörben találkozott egymással, szeptember 29-én a horvátok 30-27-re nyertek Zágrábban. A Tisza-partiaknak most legalább ilyen különbséggel kellett nyerniük saját közönségük előtt, máskülönben minimálisra csökkennek a nyolcaddöntős remények.

Az egy hete Barcelonában bokasérülést szenvedett Larholm, valamint a hátsérüléssel kezelt Vadkerti és a talpát fájlaló Prodanovic is vállalta a játékot.

Fontos mérkőzést rendeztek szombaton a Tisza partján, ugyanis mind a magyar, mind a horvát csapat számára fontos volt a két pont megszerzése. A találkozó kissé döcögősen indult be, majd Skaliczki László fiai ragadták magukhoz a kezdeményezést, aminek következtében a félidőben hat találattal vezettek (16-10). A Szeged a második félidőben is sokáig magabiztosan vezetett, de nagy hajrát nyitott Zagreb, amely 22-20-ra is feljött. A végéig kihúzta kétgólos előnnyel a Szeged (26-24 lett a vége), így beelőzte ellenfelét a D csoportban. Sulc egymaga kilencszer zörgette meg a vendégek hálóját.

Ugyanakkor az egymás elleni eredmény a horvátoknak kedvez, így pontegyenlőség esetén a Szeged elé kerülnek a csoportban.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 7. forduló
Pick Szeged-Croatia Zagreb (horvát) 26-24 (16-10)
Góldobók: Sulc 9, Larholm 4, Prodanovic 3, Zubai 2, Ancsin 2, Balogh 2, Blazevic 2, Pribanic 1, Vadkerti 1, illetve Stepancic 6, Mandalinic 5, Mihic 4, J. Valcic 4, Horvat 3, Spiler 1, Sprem 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik