Sport

Hetényi az AHL-es csapathoz került

jégkorong (jégkorong)
jégkorong (jégkorong)

A magyar jégkorongkapus pénteken ott lesz az AHL-ben szereplő Milwaukee Admirals keretében.

Hetényi Zoltánnal mostanában mindig történik valami. A Sapa Fehérvár AV19-et bő egy éve a finn Jokerit kedvéért elhagyó hokis a nyáron például az NHL-ben szereplő Nashville Predatorsszal edzőtáborozott, ott pedig annyira meggyőzte a szakmai stábot teljesítményével, hogy szerződtette őt a gárda fiókcsapata, a Milwaukee Admirals.

Közben a profiligában bekövetkezett a lockout, azaz a tulajdonosok és a játékos-szakszervezet nem jutott dűlőre a fizetéseket illetően. Emiatt nem rajtolt el az NHL-szezon, így például a Milwaukeehoz egycsapatnyi játékos – köztük kapusok is – érkeztek az első együttestől, így Hetényi egy osztállyal lejjebb került, az ECHL-ben vitézkedő Cincinnati Cycloneshoz. Utóbbi együttesnél eddig hét mérkőzésen lépett jégre, ezeken 3,02 gólt kapott és közel 88 százalékos hatékonysággal védett, de a múlt héten például lehozott egy kapott gól nélküli találkozót, 31 lövést hatástalanított, ezzel a meccs egyik legjobbjának választották.

Most feljebb léphet a ranglétrán, ugyanis Milwaukeeban elégedetlenek Magnus Hellberg eddigi produkciójával, így Hetényit felrendelték az AHL-es csapathoz, így már pénteken, a Chicago Wolves elleni hazai találkozón ott lesz a keretben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik