Sport

Furcsa meccset nyert meg a Miami Heat

miami heat (miami heat, )
miami heat (miami heat, )

A legjobbjait nélkülöző San Antonio Spurs kosárlabdacsapata 105-100-ra kapott ki a Miami Heat otthonában az NBA legutóbbi játéknapján.

Akik követik az NBA-t egy ideje, azok tisztában vannak vele, hogy Gregg Popovich, a San Antonio Spurs vezetőedzője mindig képes valami váratlan húzásra. Nem volt ez másképp magyar idő szerint csütörtök hajnalban sem, ugyanis a Sarkantyúsok úgy látogattak a címvédő Miami Heat otthonába, hogy Popovich hazaküldte a csapattól három sztárját, Tim Duncant, Manu Ginobilit és Tony Parkert, valamint a hasznos kiegészítőt, Jeff Greent.

Mindez kivágta a biztosítékot a tengerentúlon, David Stern, a liga komisszárja büntetést helyezett kilátásba.

Mindez nem zavarta meg a Spurs maradék játékosait, ugyanis hiába a tartalékos keret, a San Antonio így is közel járt a bravúrhoz Floridában, ugyanis még a hajrában is vezettek a vendégek. 93-98-nál azonban tempót váltott a Miami, indított egy 7-0-s rohamot, majd végül a találkozót is megnyerte 105-100-ra. LeBron James ismét tripla-dupla közeli (23 pont, 9 lepattanó, 7 assziszt) produkcióval rukkolt elő, de nagyon kellett Ray Allen padról hozott 20 pontja is a sikerhez.

A játéknap másik mérkőzésén a Denver Nuggets sokáig biztosan vezetett a Golden State Warriors otthonában, ám az utolsó negyedet nagyon elbaltázták a vendégek. Így is meglett volna a lehetősége nyerni a Denvernek, ugyanis 106-103-as állásnál, három másodperccel a vége előtt André Iguodala három büntetőt dobhatott, azonban az utolsót kihagyta, egy ponttal nyert a GSW.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Miami Heat – San Antonio Spurs 105-100
Golden State Warriors – Denver Nuggets 106-105

Ajánlott videó

Olvasói sztorik