Sport

Férje szerint Douchev-Janics jövőre versenyezni fog

Andrian Douchev kijelentette: felesége - függetlenül attól, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nem adta ki a versenyzési engedélyét - jövőre is indulni fog nemzetközi viadalokon.

Natasa 2013-ban is versenyezni fog! Az MKKSZ nem fogja kiadni a versenyzési engedélyét, de nekünk megvannak a legitim módszereink, hogy joga legyen a fellépésekre, s bízom benne, hogy a szerb állam is segíteni fog ebben” – idézte az újvidéki Magyar Szó internetes kiadása a bolgár szakembert, aki hangsúlyozta: nem fogja megengedni, hogy felesége egyetlenegy hónapot is kihagyjon, mivel az a tervük, hogy a 2016-os riói olimpián ismét dobogóra álljon.

Erről azután beszélt Andrian Douchev, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos csütörtökön Az én sportolói utam címmel előadást tartott a belgrádi Testnevelési Egyetemen. A 30 éves sportoló az egyetemistáknak elmondta, hogy idén az volt számára lelkileg a legnehezebb pillanat, amikor nem engedélyezték, hogy a londoni ötkarikás játékok ideje alatt egy szállodában lakjon kislányával, Milanával.

Az olimpián az aranyérem megszerzése volt a célom, s hogy ez nem sikerült, azért történt meg, mert a kislányom nem volt velem. Ez lelkileg nagyon megviselt. Igaz, hogy nyertem egy ezüst- és egy bronzérmet, de ez nem az volt, amit szerettem volna” – fogalmazott Douchev-Janics Natasa.

A bácskapalánkai születésű, magyar-szerb kettős állampolgárságú versenyző szeptember 27-én jelezte az MKKSZ-nek, hogy Szerbiában akarja folytatni a pályafutását, mert férje állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot. Az MKKSZ felkészülési hozzájárulás címén 150 ezer eurót (42 millió forintot) kér a távozó sportolóért, a befizetés határideje péntek éjfél. Kedden Baráth Etele, az MKKSZ elnöke egy tv-interjúban azt mondta: ha péntekig nem fizetnek a szerbek, Janics Natasának két évet ki kell hagynia.

A szerb sajtó korábban arról cikkezett, hogy Szerbia villámgyors eljárással honosíthatja Andrian Douchevet, és akkor Douchev-Janics Natasa – férje jogán – már jövőre indulhatna a világversenyeken szerb színekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik