Sport

Contador nem akarja túlzásba vinni az élsportot

A jelenkor egyik legjobb országúti kerékpárosa, a spanyol Alberto Contador nem akarja hosszúra nyújtani a pályafutását.

„A 30. életévet betölteni igencsak fájdalmas – mondta a kerek születésnapját egy hét múlva ünneplő sztár. – Nem tudom, mit hoz a jövő. Ami biztos, hogy még három évig érvényes a szerződésem a csapatomnál. Majd az utolsó esztendőben meglátom, mit érzek, de nem szeretném túl sokáig űzni a versenysportot.”

A Tour de France és a Vuleta a Espana kétszeres, a Giro d’Italia egyszeres bajnoka azzal indokolta pályafutásának viszonylag koraira tervezett befejezését, hogy túl sokat van távol az otthonától, illetve a kerékpározás az egyik legkeményebb sport, amely sokat kivesz az emberből. Hozzátette, a napokban megnézte a 2007-es fényképeit, s úgy látja, nagyon sokat öregedett az elmúlt öt esztendőben.

Contador a Touron 2007-ben, 2009 és 2010-ben, a Girón 2008-ban és 2011-ben, a Vueltán pedig 2008-ban és idén győzött. A 2010-es Tour de France-on vett mintájában azonban a tiltott szerek közé tartozó klenbuterol nyomaira bukkantak. Visszamenőleges hatállyal két évre eltiltották, így utólag elvették a 2010-es Tour- és a tavalyi Giro-diadalát, s most augusztusban térhetett vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik