Sport

Somodi Balázs letarolta a mezőnyt a BPO 1C napján

A Belvárosi Poker Openen lezajlottak a selejtezők, az utolsó, 1C jelű napon Somodi Balázs elképesztően sok zsetont gyűjtött, így ő kezdheti majd az élről az elődöntőt.

Teltházas, 60 fős nappal zárult le a Belvárosi Poker Open utolsó selejtezője. Az 1C jelűn Somodi Balázs, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Mogyi szerezte a legtöbb zsetont, aki így összesítettben is az élre ugrott, és az ő vezetésével rajtolhat majd el a pénteki elődöntő – írja a Poker.hu.

Maximum létszámmal rajtolt el az újjáélesztett BPO 1C játéknapja, a megjelenő 60 fő további 12 millió forinttal járult hozzá a nyereményalaphoz, mely így a 172 indulónak köszönhetően 34400 000 forintra nőtt.

Az 1C napon olyan ismert zsugások jelentek meg, mint Németh András, Móger György, Botond Balázs, Darányi Tamás, Drágár Péter, Adamovics Zsolt, Tóth László, Bézsenyi László és Fehér Zsolt.

A hosszú játéknap folyamán nem a túlélésre, hanem a minél nagyobb zsetontornyok építésére játszottak a legtöbben. Ennek megfelelően csakúgy repkedtek az allinek, a legnagyobb kasszák pedig az utolsó fél órában jöttek össze. A napvégi adok-kapokból Somodi ’Mogyi’ Balázs jött ki, a kezdő 20 ezer zsetonját majd meghúszszorozva végzett az élen.

Végül mindössze 10-en jutottak tovább, ami meglepetés, ugyanis az előző két selejtező napon 14-14 játékos ment tovább, de azokon a napokon kevesebb induló is volt.

Somodi egyébként közel kétszerannyi zsetont gyűjtött, mint az 1B nap győztese, Kamarás Péter, akit az 1A nap nyertese, az angol Lebor Benjamin követ.

A pénteki, elődöntőt jelentő napon a továbbjutó 38 játékos a fizetős helyekért és fináléba kerülésért játszik majd. Összesen egyébként 18 zsugást díjaznak, az első pénzben kieső játékos 516 ezer forintot kap, míg a győztest 8.6 millió forint illeti majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik