Sport

Mikulásra teszteltek Matókék

Az idei év 8. géposztályának első helyezett párosa egy brutálisabb autó tesztelésébe kezdett a mai napon Szentkirályszabadján.

A Tobak Team Hungary csapat úgy döntött, jó autó a Honda, de a Civic Type-R már nem elég az egyik – ha nem a leges – legifjabb ralipilótának, Matók Ádámnak és hű tárásnak Szabó K. Tiánnak. A döntés tetteket követett és megérkezett a kiállásra is új Honda R3, amit a csapat a mai napon erős tesztnek tett ki. A 260 LE-s járgány szívómotorral van felszerelve, és már az indulása is szemmel láthatóan erőteljesebb volt a murva pályás teszten.

Matók Ádám óvatosan kérdezte meg a gép szakemberét, amikor bekötözték őt az autóba, hogy minden rendben, de mondja már el, hogy melyik gomb mire való. A pár másodperces tájékoztató után óvatosan gördültek ki a murvára, majd a közelben levő aszfaltoson felmelegítették a gumikat, aztán elindultak a maguknak kijelölt pályán. Az adrenalintól felpörgött pilóta a szervizponthoz érve kérdésünkre azt válaszolta: minden méteren egyre közelebb vagyunk egymáshoz. Ez természetesen az autóra vonatkozott. Ádám úgy érezte, erős, kemény, de kezes a vas, és azok a lovak ígéretesnek bizonyulnak.

Szabó K. Tián mielőtt beült volna a navigátor ülésbe minden csavart, mindent, ami állítható átnézett, tekert egyet rajtuk, vagy igazított, aztán húzta fejére a sisakot. Jó autó, és érezni benne az erőt, de még vannak fehér foltok, amiről nem tudjuk, hogy csak mi nem ismerjük vagy probléma, de azért van a tesztelés – mondta Tián. A navigátor a közelgő Mikulás Rallye-ra annyit mondott, hogy győzni mennek mindenhova. A 2013-as évvel kapcsolatban kijelentette, hogy ott kívánnak lenni valamennyi nemzetközi futamon, az EB-n, nem számít a pontszerzés, csak végig menni. Az egy esztendős autóvizsgálat után a nemzetközi eredményeknek mennek neki, amit ezzel az autóval meg is lehet tenni.

Most egyelőre egy nem éppen jó anyagból készült kormányösszekötő fennakasztotta a tesztelést, de a csapat pótolni fogja egy erősebb alkatrésszel a lágyötvözetből készült vasat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik