Sport

Bombaigazolás Dunaújvárosban

A jégkorongos MOL Ligában szereplő Dab.Docler négyszeres szlovák bajnok védőt szerződtetett Peter Huba személyében.

A csapat hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a 26 esztendős hokis egy hónap próbajátékkal indít, bár a múltja alapján nem lesz gond számára megfelelni a MOL Liga címvédőjénél. Peter Huba ugyanis négyszeres szlovák bajnok (kétszer-kétszer a Slovan Bratislavával és a HC Kosicével), illetve szerepelt korábban az U18-as szlovák válogatottban is. Huba először áll légiósnak (a másodosztályú HC Topolcanytól érkezik), eddig csak Szlovákiában játszott, 304 extraligás és 138 szlovák első ligás mérkőzés van a lábában.

„A bajnokságról kevesebbet tudok, de a Dab.Docler csapatát nagyon is jól ismerem. Az igazat megvallva – bár a srácok arcát még sosem láttam – minden játékos nevét kívülről fújom Vaszjunyintól elkezdve Galaniszig. Persze Stephan Lundhról is sokat hallottam. Még azt is tudom, hogy a tavalyi szezonban Karel Gottot is hallgattak a fiúk az öltözőben…” – mondta a bekk, aki erősségének a korcsolyatudását tartja.

„Elsősorban a sérülések miatt volt szükség az igazolásra. Meg persze az sem árt, hogy versenyhelyzetet tudunk teremteni a csapaton belül. Már régóta szerettem volna leigazolni Hubát, anno a Kassában láttam játszani, s nagyon jó benyomást tett rám. Remélem, a kiváló teljesítményt itt is meg tudja majd mutatni” – tudatta Azari Zsolt klubelnök, hogy miért pont Hubára esett a választása.

A Dab.Docler 25 mérkőzés után 66 ponttal áll a MOL Liga élén, húsz egység az Acélbikák előnye a Miskolci Jegesmedvék előtt. Eddig csak 46 gólt kapott az együttes, ez messze a legkevesebb a mezőnyben, de a 114 lőtt is a legjobb mutató a hétcsapatos bajnokságban.

Amennyiben a papírok is megérkeznek, úgy a védő pénteken, az Újpest ellen debütálhat dunaújvárosi színekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik