Sport

Nagyot küzdött, de kikapott az Olaj

szolnoki olaj (szolnoki olaj)
szolnoki olaj (szolnoki olaj)

Az EuroChallenge Kupa 4. fordulójában a Szolnoki Olaj első hazai mérkőzésén 18 pontos vereséget szenvedett az Oldenburg ellen.

Az európai porondon a magyar bajnok első három meccsét idegenben vívta, de így 2-1-es mérleggel állnak a szolnokiak a csoportban. A nyitókörben egyébként már találkoztak Báderék az Oldenburggal, akkor a németek 17 ponttal jobbnak bizonyultak.

Most azonban törleszthetett az Olaj, ráadásul hazai közönség előtt, ugyanis a csoportgyőzelemhez muszáj lett volna megverni az eddig hibátlan Oldenburgot.

Az viszont már a kezdés után eldőlt, a hazaiaknak nem lesz könnyű dolguk, ha két vállra akarják fektetni a riválist, hiszen az első etapot nagyon simán hozták a vendégek 24-13-ra, ezzel megalapozva végső sikerüket, ráadásul a második játékrészben is az Oldenburg dominált, így a szünetben már 27-45-öt mutatott az eredményjelző.

A nagyszünetről aztán szolnokiak érkeztek ki harapósabban, de a kisebb fellángolások csak arra voltak elegendőek, hogy kozmetikázzon az eredményen a magyar bajnok, de még így is tíz volt közte.

A hajrában jól ültek a triplák mindkét oldalon, de amikor már csak ötperc volt hátra, még mindig 13-mal mentek a vendégek.

A sok szolnoki eladott labda végül megbosszulta magát, így az Oldenburg nyert 85-67-re.

Eredmény – EuroChallenge Kupa, 4. forduló
Szolnoki Olaj – Oldenburg 85-67 (13-24, 14-21, 21-14, 19-26)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik