Sport

Kötet jelent meg a magyar cselgáncs sikereiről

Megjelent A magyar judo aranykönyve, amelyben a szerző, Gombkötő Roland 13 nagy bajnok 19 aranyérmének történetét eleveníti fel.

A keddi könyvbemutatón Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke kifejtette, hogy a kötet – melynek ötlete egy évvel ezelőtt merült fel – már korábban is napvilágot láthatott volna, de arra kérték az írót, hogy a londoni olimpia és a jövő áprilisi, budapesti Európa-bajnokság között kerüljön a közönséghez.

„A régi nagy versenyzőinknek is köszönhető, hogy kialakult a magyar iskola a dzsúdóban, voltaképpen ezt a történetet kíséri végig ez a hiánypótló könyv” – jelentette ki a szervezet vezetője.

A judoinfo.hu szaklap tulajdonos-szerkesztőjeként is dolgozó Gombkötő Roland hozzátette, a fiataloknak is ajánlja kötetét, amelyben igazi nagy hősökről olvashatnak.

Az eseményen a hazai cselgáncssport több kiemelkedő alakja is megjelent, köztük Braun Ákos, Hajtós Bertalan, Nagy Zsuzsa, Csák József, Nagysolymosi Sándor, Csősz Imre, Ungvári Miklós, Hadfi Dániel és Joó Abigél is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!