Sport

Simicskó szerint világszínvonalú a magyar labdarúgó utánpótlás

Simicskó István (simicskó istván, )
Simicskó István (simicskó istván, )

A Nemzeti Sport vendége volt Simicskó István sportért felelős államtitkár. Állítása szerint a magyar labdarúgás utánpótlása világszintű.

Az államtitkár a Nemzeti Sport szerkesztőségi látogatásán többek közt elmondta: “Az egy tradíció, hogy a labdarúgás Magyarországon a legfontosabb sport, óriási lendületet tud adni egy-egy válogatott siker az embereknek. A TAO egy részével piaci szereplőket hoztunk be a labdarúgásba, ezzel nagyot lendítettünk a sportág fejlődésén. Az akadémiai rendszer továbbfejlesztése is nagy lendületet adhat az utánpótlás fejlődésében, ahol egyébként a magyar csapatok nagyon jól állnak.”

Hogy mennyire is állunk jól a labdarúgó utánpótlás tekintetében? “Azt kell mondjam európai, világszínvonalú, Real Madrid, Barcelona, Bayern München szintű csapataink vannak, aztán ez a felnőtt korosztályban kicsikét megváltozik. Ez egy egységes rendszerré fogja kinőni magát és bízom benne, hogy mindez a felnőtt korosztályban is pozitív változások okoz majd” – fogalmazta meg vágyait Simicskó István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik