Sport

Rekordokat döntöget a WPT Montrealban

Minden idők legnagyobb mezőnyű kanadai pókerverseny verődött össze a WPT Montrealon, melyen már le is zajlottak az előselejtezők.

Az 1/A és 1/B nappal lezajlottak a selejtező napok a World Poker Tour Montreal főversenyén, összesen 1173 játékos pályázik a 755 ezer dolláros fődíjra – írja a Poker.hu.

Minden eddig rekordot megdöntött a WPT Montreal Main Eventje, ugyanis tavaly a 3 300 dollár nevezési díjú tornán „mindössze” 504-en jelentek meg, idén viszont ennek több mint duplája, 1 173 játékos ült asztalokhoz.

A nyereményalap 3.4 millió dollár lett, melyből 117 játékos hasíthat majd kisebb-nagyobb szeleteket, az első fizetős helyet megcsípő zsugás 5 421 dollárt kap, míg a bajnoki cím 754 162 dollárt ér majd a későbbi győztesnek.

Erre a címre jelenleg a legnagyobb eséllyel Kalpesh Raichura pályázik, aki 300 ezer feletti zsetonszámmal vonult pihenőre a hosszú selejtező nap után.

A mezőnyben természetesen korábbi világbajnokok és WPT győztesek is feltűntek, ott lesz a folytatásban Andy Frankenberger, Timothy Adams, Christian Harder, Ashton Griffin, Mohsin Charania, Tom Marchese, Isabelle Mercier és John Racener is.

Akiknek pedig már biztosan nem terem babér az ismertebb zsugások közül Kanada második legnagyobb városában, az Daniel Negreanu, Marvin Rettenmaier, Matt Salsberg, Brian Rast és Faraz Jaka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik