Sport

A kétszeres világbajnok újabb tornagyőzelme

póker (kártya, )
póker (kártya, )

Az amerikai Brock Parker nyerte a Borgata Fall Poker Open főversenyét, a kétszeres világbajnok ezzel első WSOP-n kívül tornagyőzelmét aratta, mely egyben 372 ezer dollárt is hozott neki a konyhára.

Igazi sztármezőny gyűlt össze az egymillió dollárt garantált nyereményalapú Borgata Fall Poker Open főversenyére, a hihetetlen erős tízfős döntő asztalon az amerikai Brock Parker szerezte meg a 372 ezer dollárt érő győzelmet – írja a Poker.hu.

Másodszorra rendezték meg BFPO-t, az Atlantic City Borgata kaszinóban, a szervezők pedig igen csak busás, egymillió dolláros nyereményalappal csalogatták a játékosokat.

Végül 644-en fizették be a 2700 dolláros nevezési díjat, így jócskán, több mint 600 ezer dollárral több került a díjalapba, melyből a győztesnek közel 400 ezer dollárt tettek félre.

A tízfős finálé igazi csemegét ígért a pókerfanoknak, ott lehetett a döntőben ugyanis 2012 WSOP főverseny 7. helyezettje, Michael Esposito, az egyszeres világbajnok Jeffrey Papola, a WPT és WSOP bronzéremmel is rendelkező Matt Stout, sőt a tavaly Borgata Open második helyezett Vinny Pahuja is.

A legnagyobb esélyesként viszont a kétszeres világbajnok Brock Parkert emlegették, aki be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, és ellentmondást nem tűrően menetelt a győzelem felé.

A párbajba végül egyik előbb felsorolt játékos sem tudott bejutni Parkeren kívül, aki így Scott Baumsteinnal vívta a Heads Upot.

Parker előnye végig megmaradt, az utolsó partiban király fölépárral bizonyult jobbnak Baumstein top párja ellen, és ezzel behúzta a bajnoki címet. A kétszeres világbajnok élete első WSOP-n kívüli versenygyőzelmét aratta, melyhez társult a 372 568 dollár főnyeremény is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik