Sport

A Debrecen négy közé jutott az Eurokupában

Kettős győzelemmel biztosította részvételét az Eurokupa elődöntőjében a Debreceni VSE férfi vízilabdacsapata, miután a Dinamo Moszkva otthonában is nyert.

A múlt szerdán hazai pályán lezajlott első összecsapáson 13-9-re nyert a Debrecen.

A nyolcezer fő befogadására képes, az 1980-as moszkvai olimpiára épített uszoda lelátóján csupán 300 néző foglalt helyet, soraiban közel 30, Moszkvában élő és dolgozó magyar szimpatizánssal.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték, utána azonban fordítottak a hajdúságiak. A prímet a négy találatig jutott olasz világbajnok légiós, Alex Giorgetti és a háromgólos csapatkapitány, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás vitte, de az egész csapat jól teljesített, és a támadójáték mellett a védekezés is kiváló volt.

A Debrecen összesítésben hét góllal bizonyult jobbnak, és magabiztosan lépett tovább a második számú európai kupasorozat elődöntőjébe.

Gyöngyösi András vezetőedző így értékelt a meccs után: “A Debrecen első alkalommal indult el nemzetközi kupában és rögtön a legjobb négy közé jutott. Köszönettel tartozok a városnak, a vezetőségnek és természetesen a játékosaimnak. Büszkék vagyunk, hogy a cívisvárosnak és az országnak egyre nagyobb hírnevet szerzünk, immár nemzetközileg is.”

Eredmények – Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó:

Dinamo Moszkva (orosz) – Debreceni VSC 5-8 (1-2, 0-3, 2-2, 2-1)
A magyar csapat góldobói: Giorgetti 4, Varga T. 3, Weszelovszky 1

Továbbjutott a Debrecen kettős győzelemmel.

Vodafone ob I, 7. forduló:

Groupama-Honvéd – BVSC-Zugló 10-6 (3-1, 1-3, 3-1, 3-1)
A legjobb dobók: Hangody 3, illetve Rajna, Létay 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik