Sport

Óriási pofont kapott a Sapa Fehérvár

Az idegenbeli 9-0-s siker után a fehérvári jégkorongcsapat odahaza 5-2-re kikapott a ligautolsó Innsbruck együttesétől.

A Sapa Fehérvár AV19 együttese kiválóan szerepel az utóbbi időben az osztrák bajnokságban, már csak azért is, mert odahaza hét meccset nyert sorozatban, és idegenben is jól muzsikálnak a fehérváriak.

Ennek hála a negyedik helyen állt a 24. kör előtt a magyar csapat. Pénteken este az az Innsbruck volt az ellenfél, amely együttest idegenben – rekordot beállítva – 9-0-ra vert meg Jan Neliba csapata. Így szinte biztos volt a hazai siker, ennek ellenére hatalmas pofonba szaladt bele a magyar együttes.

Már az első harmadban 2-0-ra vezetett a vendégcsapat, amelyik tök utolsó a bajnokságban. Eddig egyetlen győzelmet szerzett az Innsbruck, de Mössmer és Höller góljaival az első 20 percet 2-0-val tudta le. A második játékrészben sem kapott gólt az osztrák csapat, ellenben ütött egyet Bartlett révén.

A 49. percben már 4-0, pontosabban 0-4 állt az eredményjelzőn, Fox is betalált. Csak ezután indult be a Fehérvár időlegesen, hiszen előbb Metcalfe, majd Kovács Csaba talált be, ekkor 6 és fél perc volt még hátra a lefújásig.

Francis Lemieux azonban mindenkit lehűtött, amikor az utolsó előtti percben 2-5-re változtatta az eredményt.

A Sapa fájó vereséget szenvedett attól a csapattól, amelyet nemrég 9-0-ra vert idegenben.

Eredmény – osztrák jégkorong-bajnokság, 24. forduló:
Sapa Fehérvár AV 19 – Innsbruck 2-5 (0-2, 0-1, 2-2)
A gólszerzők: Metcalfe, Kovács Csaba, illetve Mössmer, Höller, Bartlett, Fox, Lemieux

Ajánlott videó

Olvasói sztorik