Citroen-2(1)(960x640).jpg (Citroën 2.2 Hdi 120 LE, citroen)
Sport

Ilyen is van: példaértékű társadalmi összefogás

Végre egy pozitív hír a sok negatív közt: a Magyar Paralimpiai Bizottság egy speciális, teljesen akadálymentesített Citroën kisbuszt kapott.

A budapesti Brit Nagykövetség és a magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara – mint a „GREAT Britain” kampány magyarországi képviselői –, az Irish Business Circle, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Budapest Sportiroda, valamint a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány 2012 januárjában felhívással fordult a sportot szeretők táborához. A felhívás célja a parasportolók és ifjú tehetségek támogatása volt.

A 2012-es olimpiai játékok és a június 10-én megrendezett 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltóhoz kapcsolódó érdeklődés felhasználásával kívántak pénzt gyűjteni egy speciális busz vásárlására, mely jelentős mértékben könnyíti meg a paralimpikonok felkészülését. A kezdeményezéshez az elmúlt fél évben számos jelentős cég, szervezet és magánszemély csatlakozott – például a Chivas Luxory Club vagy Sztanó Tamás étteremtulajdonos.

A közös összefogásnak köszönhetően kedden egy 11 millió forint értékű, Citroën Jumper 33 L2H2 típusú kisbuszt adtak át a Paralimpiai Bizottságnak és ezzel a magyar parasportolóknak.

„Sportolóink versenyeinek előkészítése során mindig az egyik legfontosabb és legnehezebb feladat az utazás megszervezése volt. Támogatóink fantasztikus segítségének köszönhetően az eddigieknél sokkal könnyebben tudjuk megoldani versenyzőink utaztatását a környező országokba, és a hazai viadalokra, edzőtáborokba. Válogatott sportolóink Londonban megmutatták, hogy érdemesek a támogatásra, a kiemelt törődésre. Köszönjük, hogy a magyar közélet számos ismert és elismert személyisége is segítséget nyújtott nekünk ennek a busznak a megvásárlásához. Jelenlétüknek nagyon komoly üzenetértéke van, reméljük, nemcsak számunkra” – mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke

A Citroën Jumper 33 L2H2

A 9 személyes Citroën 2.2 Hdi 120 LE motorteljesítményű, akadálymentesített kisbusz maximális komfortot, minden utas számára szabad látóteret és egyenrangú utazási feltételeket biztosít azzal, hogy a flexibilis ültetési lehetőség révén mozgáskorlátozott utasok együtt utazhatnak a többi utassal. A 4 ponton történő rögzítés, a 3 pontú biztonsági öv és az elektronikus rögzítés minden tolószék esetén pedig az extra biztonságot nyújtja a kerekesszékben utazóknak” – mutatta be Jancsó Gyula, a Citroën Hungária Kft. flotta ügyfélkapcsolati vezető, key account managere a kisbuszt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!