Sport

Hálaadásnapi győzelmével élen a Houston

houston texans (houston texans)
houston texans (houston texans)

Az amerikaifutball-liga (NFL) csütörtöki játéknapján három találkozót is játszottak: a Houston, a Washington és a New England tudott nyerni.

Hálaadás napján immár hagyomány, hogy nem csak egy mérkőzést játszanak az NFL-ben. Így volt ez most is, hiszen már – magyar idő szerint – kora este pályára lépett a liga egyik jelenlegi legjobbja, a kilenc győzelmet és egy vereséget begyűjtő Houston Texans.

Az Amerikai Főcsoport (AFC) listavezetője a Detroit Lions ellen nyert a hosszabbításban. Matt Schaubék hozzá lehetnek szokva a túlórázáshoz, hiszen az előző héten is csak az overtime-ben tudták legyőzni a jóval gyengébb Jacksonville Jaguarst.

Schaub 315 passzolt yarddal és egy touchdownnal zárta a találkozót, de a meccs hőse Shayne Graham rúgó volt, aki a ráadásban 32 yardról helyezte a villák közé a labdát. Szezonbeli tízedik sikerével a Texans a liga legjobb csapatává lépett elő.

Szintén győzni tudott csütörtökön a Washington Redskins: a Rézbőrűek újonc irányítója, Robert Griffin III négy TD-passzt osztott ki a társaknak. Ezzel RGIII történelmet írt, hiszen még egy Redskins-irányító sem adott négy touchdown passzt egy meccs alatt.

A játéknap rangadóján a két csoportellenfél, a New England Patriots és a New York Jets feszült egymásnak: Bradyék lemosták a pályáról a zöld-fehéreket, hiszen 49-19 lett a vége úgy, hogy a második negyedben 35 (!) pontot szerzett a bostoni alakulat, amire még nem volt példa az egyesület történetében. Ráadásul ezek közül 21-et mindössze 52 másodperc alatt hoztak össze a vendégek.

Eredmények – NFL, 12. hét
Detroit Lions – Houston Texans 31-34 (hosszabbítás után)
Dallas Cowboys – Washington Redskins 31-38
New York Jets – New England Patriots 19-49

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik