Sport

Depresszió ellen: szörfözz a vonaton

Már nemcsak Ázsiában, hanem Európában is terjed az új extrémsport-őrület, vagy inkább elmebeteg gyakorlat: a vonatra csimpaszkodva utazás.

Adrenalin, veszély, sport, mindez pedig a legextrémebb formában. Indiában vagy Afrikában már régóta létezik az úgynevezett vonatszörfölés (a videónk elején lévő képek rég ismertek).

Ez a móka bármelyik pillanatban a merész jelentkező életébe kerülhet. A vállalkozó szelleműek kívülről felkapaszkodnak egy mozgó vonatra, és így utaznak, miközben elképesztő mutatványokat mutatnak be. Az utóbbi időben egyre több európai országban is akadnak olyanok, akik ennek az őrületnek hódolnak.

Mostanság Szentpéterváron ugrásszerűen megnőtt a vonatszörfözők száma. Három fiatal férfi, akik évek óta a veszélyes szenvedély rabjai, gyakran videókat is készítenek akcióikról, amelyeket utána az interneten tesznek közzé. Egyikük egy szakítás után kezdett bele a veszélyes sportba, mert el akarta terelni a figyelmét a depresszióról. Mások a pörgés és az izgalom miatt vágtak bele. Van azonban olyan is, aki egész egyszerűen csak azért választja az utazás eme nem túl pihentető formáját, mert nincs az a kalauz, aki kimászna utána a vonat szélére.

Természetesen az orosz hatóságok nem örülnek a jelenségnek, a tevékenység amellett, hogy veszélyes, illegális is. Ám egyelőre semmilyen intézkedés nem tudta elriasztani a vakmerő fiatalokat, a vonatszörfözők száma egy év alatt a duplájára nőtt.

Videó – őrültek:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik