Sport

Idén is lesz focifesztivál

Megnyugodhatnak a szurkolók, és azok, akik eddig mindig pályára léptek, hogy idén sem marad el a Videoton Baráti Kör évégi futballgálája.

A Videoton Baráti Kör Egyesület pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be Juhász László önkormányzati képviselő, egyben a torna főszervezője, hogy december 28.-29.-30.-án ismét megrendezik a hagyományos, immár a XIII. Masterplast kispályás labdarúgó tornát a megszokott helyszínen, a Videoton Oktatási Központban.

„A VBKE számára nagy öröm, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is megrendezhetjük a hagyományos tornát, s ezért is számítunk a korábbi támogatók segítségére. A torna költségvetése 3-4 millió  forint között mozog, s ez a megfelelő színvonalat is garantálja.   Minimum huszonnégy csapat részvétele várható, de természetesen a maximális harminckét csapatra számítunk. Több induló sajnos a lebonyolítás időkorlátai miatt nem lehetséges. Megkötés nincs, ami azt jelenti, hogy mindenki nevezhet az országból, legyen az kis-, vagy nagypályás, illetve baráti társaságból verbuválódott csapat. Igazolásul bármilyen fényképes igazolványt, okiratot elfogadnak a szervezők. Ennek hiányában azonban nem lehet részt venni a tornán. Egy játékos csak egy csapatban szerepelhet, és attól a csapattól három pontot levonnak, amelyben jogosulatlanul játszik valaki.” – tudtuk meg.

A torna összdíjazása a tavalyihoz hasonlóan egymillió forint lesz, lehet nyerni például sportfelszerelést és utazási ajándékutalványt.

Természetesen az idén is lesznek gálamérkőzések, melyek szorosan a Videoton FC-hez kapcsolódnak. Megtartják a gyermekek részvételével tartott mini tornát, számítások szerint a három nap során közel hatszázan játszanak majd a küzdőtéren, közöttük nyilván több élvonalbeli futballista is látható lesz.

A tornát 40×22 méteres játéktéren, 4×2 méteres kapukkal, oldalpalánkokkal rendezik, az 5+1 főből álló csapatok (összesen 12 játékost lehet nevezni a tornára) részvételével, a 2×13 perces meccseken. Az első két napon a csoportküzdelmeket, amíg 30-án a torna helyosztóit láthatják a nézők. A nevezési díj november 30-ig 30 ezer, ezt követően 35 ezer forint, illetve a 32-es létszám eléréséig lehet nevezni a videotonbke@gmail.com email címen, december 10.-ig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik