Sport

Albert-Czibor emlékkiállítás nyílt Komáromban

A komáromi Arany 17. Rendezvényközpontban lehet megnézni azt a tárlatot, amely a két legendás focista életművét mutatja be.

A kiállítás szerdán nyílt meg, és megjelent az első nap Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja és Albert Flórián, valamint Czibor Zoltán családtagjai.

A tárlatot Czibor halálának 15. évfordulójára emlékezve állították össze. A két tágas teremben egyrészt a labdarúgóról elnevezett komáromi sporttelep emlékszobájából származó tárgyak láthatók, másrészt az országban már több helyen kiállított Albert Flórián-emlékkiállítás anyaga tekinthető meg.

A december 1-jéig ingyenesen látogatható kiállításon bemutatják a többi közt Albert Flórián aranylabdáját és Czibor Zoltán olimpiai aranyérmét, de a sportolók személyes tárgyait – Albert zöld-fehér katonaládáját vagy Czibor igazolványait, mezeit, kitüntetéseit – is láthatják az érdeklődők.

Czibor a Komáromi MÁV színeiben kezdte pályafutását, onnan a Ferencvároshoz igazolt, majd a Csepelben, aztán a Honvédban játszott. A kispestiek színeiben 58 gólt szerzett, tagja volt az Aranycsapatnak. 1956-ban a Honvéd külföldi útjáról nem tért haza, a Barcelona csapatában ért el sikereket.

Magyarországra 1990-ben tért vissza, és Komáromban megalakította anyaegyesületének jogutódját, a Komáromi Football Clubot, amelynek elnöke volt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik