Sport

Boldogabb születésnapot Kati néni!

fábiánné rozsnyói katalin (fábiánné rozsnyói katalin,)
fábiánné rozsnyói katalin (fábiánné rozsnyói katalin,)

A sikeredző jelenleg állás, de nem munka nélküli. Folyamatos fizetéselmaradás, tartozások miatt nem hosszabbított szerződést eddigi klubjával, az MTK-val, amelyet ezért beperel. Ugyanakkor továbbra is kitart a londoni olimpián ezüstérmet szerző, az MTK-t vele együtt a napokban elhagyó férficsapata mellett – és viszont.

Fábiánné Rozsnyói Katalin 70. születésnapján állást keres és a tanítványainak egyesületet. Jelenleg a Vasas mutat érdeklődést irányukban, ezt a sport24 kérdésére Markovits László klubelnök is megerősítette.

A londoni olimpián az általa felkészített férfinégyes, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel ezüstérmét megkönnyezte. Nem véletlenül. Nehéz időket él mostanában. Egykori klubja, az MTK okozta problémák mellett hónapok óta ápolja, gondozza, dédelgeti hosszú ideje beteg férjét, Fábián Lászlót, Öcsi bácsit, akivel megszámlálhatatlanul sok sikert, kiemelkedő eredményt, csodát adtak a magyar kajak-kenu sportnak.

Furcsa dolog, de a wikipédián nincs Fábiánné Rozsnyói Katalin bejegyzés… Tanítványairól viszont annál több. Mészáros Erika, Kőbán Rita, Dónusz Éva, Czigány Kinga, Szabó Szilvia, Bóta Kinga, Viski Erzsébet, Kovács Katalin, Janics Natasa, Benedek Dalma – olimpiai és világbajnokok, nevük mellett mindig megjegyzik az ő nevét is..

A lányokkal ma már nem foglalkozik. Mint a Nemzeti Sportban megjelent interjúban fogalmaz: “A nők a pályán is nők. Minden nyűgükkel, fondorlatukkal. A fiúk nyíltak, őszinték, nem hazudnak és segítőkészek. Képesek olykor apró ajándékokkal beállítani, és felhívnak csak úgy telefonon…. A lányok, akik tőlem elmentek, azért mentek el, mert voltak olyan emberek, akik telebeszélték a fejüket és akik engem süllyesztőbe akartak rakni. Bennem mindig él a csak azért is! … A fiúk tisztelnek becsülnek és a végsőkig kitartanak mellettem. A “köszönöm” olyan spontán jön belőlük, amit női versenyzőtől még soha nem hallottam.”

 

 

Isten éltesse Kati néni – és még sok, boldogabb születésnapot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik