Sport

Belehúzott a Vác

Fehérvár KC – Váci NKSE (fehérvár kc, )
Fehérvár KC – Váci NKSE (fehérvár kc, )

A Vác a horvát Podravka Koprivnicával találkozik a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjében.

Vác kilenc góllal legyőzte szombaton a Lokomotiva Zagreb együttesét a női kézilabda KEK nyolcaddöntőbe jutásért rendezett meccsen, így továbbléphetett.

Az európai szövetség keddi bécsi sorsoláson kiderült, hogy újra horvát ellenfelet, a Podravka Koprivnicát kapta a váci csapat. A február 2-án vagy 3-án esedékes első mérkőzésnek a határhoz közeli Kapronca ad otthont, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik Vácott. A Koprivnica az előző körben a Bajnokok Ligájában szerepelt, és mivel csoportharmadik lett – a Győr és a Krim Ljubljana mögött -, ezért átkerült a KEK-be.

Gulyás István vezetőedző az MTI-nek elmondta: a Koprivnica nem legyőzhetetlen, de a lehetséges ellenfelek közül az egyik legnehezebb. “Jó hír, hogy nem kell messzire utazni, és hogy idegenben kezdünk, azaz nálunk dől el a továbbjutás. Minden más nehéz, hiszen Horvátország topcsapatáról van szó. Tekintettel arra, hogy a Győrrel volt azonos csoportban, viszont könnyen feltérképezhetjük. Megpróbálunk becsülettel felkészülni” – nyilatkozott Gulyás.

A KEK-nyolcaddöntők párosítása (az európai szövetség honlapja alapján):
Podravka Koprivnica (horvát)-VÁC
Byasen Trondheim (norvég)-HC Leipzig (német)
Metalurg Szkopje (macedón)-Thüringer HC (német)
Hypo NÖ (osztrák)-Bayer 04 Leverkusen (német)
Stabaek (norvég)-Issy Paris (francia)
Laczpol Gdynia (lengyel)-Bera Bera (spanyol)
Rosztov Don (orosz)-Esbjerg (dán)
Dinamo Volgográd (orosz)-RK Zajecar (szerb)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik