Sport

Kézilabda: a Győr, az FTC és a Vác várja a keddi sorsolást

eto (eto)
eto (eto)

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének keddi sorsolását a Győr és az FTC, a KEK-nyolcaddöntőét pedig a Vác várja.

A tavaly finalista Győr csoportelső lett, az utóbbi két KEK-kiírásban győztes FTC pedig második, és a kiírás alapján akár össze is kerülhetnek a következő kör csoportjában.

A Győr mellett a román Valcea, a norvég Larvik (éppen az FTC-t megelőzve), valamint a Szabó Valériát foglalkoztató orosz Zvezda Zvenyigorod lett csoportgyőztes, míg az FTC, a dán Randers, a szlovén Krim Ljubljana és a címvédő montenegrói Buducsnoszt Podgorica második.

A nyolcas mezőnyt egyedül Magyarország képviseli két csapattal. A sorsoláson kikötés, hogy azonos csoportból érkezők most nem kerülhetnek össze. Ennek alapján háromféle csoportbeosztás képzelhető el, és ebből kétszer a Győr és az FTC azonos kvartettbe kerül.

I. verzió: Valcea, Győr, FTC, Podgorica / Randers, Ljubljana, Larvik, Zvenyigorod
II. verzió: Valcea, Larvik, Ljubljana, Podgorica / Randers, Győr, FTC, Zvenyigorod
III. verzió: Valcea, Zvenyigorod, Ljubljana, FTC / Randers, Győr, Larvik, Podgorica

A BL küzdelmei februárban folytatódnak. A középdöntőből az első és második helyezettek jutnak az áprilisi elődöntőbe. A KEK-ben a Vác lépett tovább a 16 közé magabiztosan, a Békéscsaba, valamint az EHF Kupában az Érd és a Siófok egyaránt nagy csatában elvérzett.

A BL-ből csoportharmadikként átkerült a KEK-be az osztrák Hypo NÖ, a horvát Podravka Koprivnica, a német Thüringer HC és az orosz Dinamo Volgograd, míg a Vác, a dán Esbjerg, a spanyol Bera Bera, a francia Issy Paris, a német HC Leipzig és Bayer Leverkusen, a macedón Metalurg Szkopje, a norvég Byasen Trondheim és Stabaek, a lengyel Laczpol Gdynia, az orosz Rosztov Don, valamint a szerb Zajecar az előző kört vette sikerrel, és várja a keddi bécsi sorsolást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik