Sport

Jubilál a Csákvár Kupa

Vasárnap rendezik az idén jubileumához érkező, immár tízedik alkalommal megrendezésre kerülő utánpótlás kempo viadalt a Fejér megyei Csákváron.

A csákvári sportkombinát látja vendégül a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet legtehetségesebb kempokáit. A Csákvár Kupa Zen Bu Kan Kempo Országos Gyerek Verseny vasárnap, délelőtt tíz órakor kezdődik. Az ország egyik legrangosabb Zen Bu Kan Kempo gyerekversenyére az ország számos klubjából érkeznek fiatalok, hogy összemérjék erejüket.

Tavaly rekordot döntött az indulói létszám: 2011-ben mintegy 140 harcos összesen 80 kategóriában lépett tatamira.

Versenyszámok :

Technikai számok :

–        Formagyakorlat

–        Fegyveres formagyakorlat

–        Önvédelem

–        Szinkron formagyakorlat

Küzdelmi számok :

–        Földharc, korosztályok

  • 7 év alatt; 7-8 éves; 9-10 éves; 11-12 éves; 13-14 éves

–         3 pontos küzdelem, korosztályok:

  • 7 év alatt; 7-8 éves; 9-10 éves

–        Chikara Kurabe, korosztályok:

  • 11-12 éves; 13- 14 éves

–        Full Contact

  • 11-12 éves; 13-14 éves

Takács Attila, a szervező Kempo HSE Csákvár elnöke elmondta: „Nagy öröm számunkra, hogy elérkeztünk ehhez a jubileumhoz, hisz tíz éven át folyamatosan megrendezni egy küzdősport versenyt Magyarországon, nem kis teljesítmény. Persze ehhez az is kellett, hogy egyre több és több utánpótlás nevelésben résztvevő klub gondolja úgy, hogy indít versenyzőket a Csákvár Kupán.”

A hétvégi kupa nívóját emeli, hogy az országos szervezet rangsorversenyei közé tartozik, vagyis aki itt jól szerepel, nagyobb eséllyel pályázik a válogatott keretbe kerülésre.

Ajánlott videó