Sport

Túraautó-vb: Michelisz világbajnok!

michelisz norbert (michelisz norbert, )
michelisz norbert (michelisz norbert, )

A túraautó-világbajnokság utolsó, makaói hétvégéjén Michelisz Norbert megszerezte a privát világbajnoki címet, és ezzel sporttörténelmet írt.

Az utolsó helyszín előtt a magyar autóversenyző előnye legfőbb riválisával szemben 12 pont volt a Yokohama Drivers Trophy, azaz a privát világbajnokságban, melyet a nem gyári támogatást élvező versenyzőknek írnak ki.

Így Michelisz feladata az volt, hogy Pepe Oriola és Stefano D’Aste előtt végezzen mindkét versenyen, és akkor garantált a végső siker.

Ez sikerült is honfitársunknak, hiszen az első futamban a szűk pályán több autó is megsérült, köztük Michelisz BMW-je is, de szerencsére a két üldöző is feladni kényszerült a versenyt.

A második futamban Michelisznek esélye is lett volna a dobogóra, ám Oriola kilökte őt, de a spanyol is a falban végezte. Mivel D’Aste pedig csxak 23. lett, nem szerzett pontot, így a magyar versenyző megtartotta előnyét a pontversenyben, és megnyerte a privát világbajnoki címet!

Michelisz Norbertnek ez volt a harmadik teljes szezonja a WTCC-ben, és 28 évesen érte el ezt a sporttörténelmi sikert. Korábban a sorozatban már elhódított egy trófeát, hiszen első szezonjában megnyerte a legjobb újoncnak járó Rookie Challenge címet.

Az összetettben is remek helyen zárta az idényt Michelisz, ugyanis ott az 6. pozíciót kaparintotta meg a gyári Chevrolettel versenyző Rob Huff, Yvan Muller, Alain Menu, valamint Gabriele Tarquini (Seat) és Tom Coronel (BMW) mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik